Tips og triks til din digitale bøsse

Tips og triks til din digitale bøsse

Tusen takk for at du velger å være en digital bøssebærer. Denne siden vil vi jevnlig oppdatere med tips og triks som gjør din opplevelse som digital bøssebærer enda bedre!
Alle de digitale bøssene kan du finne her: spleis.no/bosser
Har du spørsmål rundt det å være digital bøssebærer har vi samlet mange spørsmål og svar

på denne siden.

Din egen bøsse

5. oktober åpner de digitale bøssene for innsamling og vi vil selvfølgelig sørge for at du får beskjed. Frem til da kan du gå inn å redigere og gjøre din digitale bøsse mer personlig med eget bilde. Gå inn på din digitale bøsse og velg "Rediger din digitale bøsse".

Din egen bøsse:
  • Legg inn et personlig bilde av deg for å gjøre bøssen mer personlig. Et bilde av deg vil vise at dette er din egen digitale bøsse. 
  • Du kan også endre i teksten. Kanskje du vil fortelle om ditt personlige engasjement i TV-aksjonen eller for å bekjempe plast i havet. 
  • Sett deg et mål: Hvor mye tenker du at du kan samle inn? Kanskje kan dine potensielle givere bli engasjert og vil mobilisere andre personer for å hjelpe deg til å nå målet.

Gruppebøsse

  • Det er også mulig å endre den digitale bøssa så flere går sammen om den. Borettslag, nabolag, middagsklubb, vennegjeng eller skoleklasse. Er dere flere engasjerte kan det være morsomt å gå sammen og mobilisere både internt i gruppa, men også at flere går ut å engasjerer sine venner og familie. 
  • Legg inn et bilde som får frem hvem dere er. Enten et bilde av gjengen som samler inn, eller som gjør at det kommer tydelig frem hvem dere er. 
  • Få frem i teksten litt mer hvem dere er og hvorfor dere har en gruppebøsse. 
  • Sett dere et mål sammen. Det kan gi motivasjon til deres givere, men også internt i gjengen som bøssa representerer.

Vær kreativ!

Verv flere bøssebærere

Del og oppfordre andre til å starte en digital bøsse
 
Vær kreativ, det er et hav av muligheter/finn på noe sprell:
Kanskje du kan hoppe i havet om du samler inn 1500 kr?
Ha et basar, bak boller eller løp runder til inntekt for WWF
Samle inn plast/søppel og få med deg noen sponsorer for hver kg/pose du plukker
Ha en stream på Twitch der du samler inn penger direkte til din digitale bøsse
 
Del i ditt nærmiljø
Sosiale medier: Del på din Facebook vegg, Instagram etc. Du kan også dele i grupper på Facebook. Kanskje har dere en egen Facebook-gruppe til velforeningen, borettslaget, sameiet etc.?
Private kanaler: Del i Messenger, SMS, e-post, Slack og prat med folk.
Del fysisk i nabolaget, klubbhuset, den lokale butikken, på kontoret eller et annet naturlig samlingspunkt i nærområdet.