H.K.H. Kronprins Haakon er høy beskytter for årets TV-aksjon

– Vi er veldig glad for at Kronprinsen ønsker å være høy beskytter for TV-aksjonen. I år går pengene til UNICEFs arbeid for å gi læring til barn rammet av krig og konflikt, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

Årets TV-aksjon skal sørge for at barn i noen av verdens verste konfliktområde skal få utdanning. Barn i Syria, Mali, Sør-Sudan, Colombia og Pakistan skal få skolegang gjennom TV-aksjonen. 

– UNICEF jobber på spreng for å hindre at barn skal få ødelagt fremtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter. Denne TV-aksjonen handler om å gi barn mulighet til en framtid, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF

 

 

Lang tradisjon for Kongehuset

En representant fra Kongehuset har hatt tradisjon for å stille som beskytter for TV-aksjonen siden den startet i 1974. Dronning Sonja åpnet den aller første TV-aksjonen.

TV-aksjonsleder Vibecke Østby er stolt av den store dugnaden og den lange tradisjonen for at hele Norges befolkning stiller opp for en god sak. Hun mener TV-aksjonen trengs mer enn noen gang:

– I en verden som kan virke håpløs til tider, er det viktig at vi også løfter frem muligheten vi har til å gi mennesker håp og en bedre framtid. Her i Norge er vi verdensmestre i dugnad. Vi stiller opp for våre medmennesker og har en lang og god tradisjon for å gå med bøsse for TV-aksjonen. Jeg blir rørt av det engasjementet og den hjertevarmen folk over hele landet viser hver oktober, når aksjonen går av stabelen, sier Østby.