Digitale og lokale næringslivsinnsamlinger

Noen kommuner har ikke de nødvendige verktøyene til å gjennomføre fysiske ringedugnader. Derfor har vi nå et nytt konsept muliggjør digital innsamling, men som allikevel er lokal samlende. På denne siden kan du lese mer om konseptet og starte en lokal innsamling. 

Engasjer ansatte og bedriften

Det finnes mange måter for en bedrift å bidra på, eksempelvis ved å gi et gitt beløp per ansatt til TV-aksjonen. Sjekk hvilke andre måter du kan bidra med på Spleis!

Opprett en spleis

Arranger en digital næringslivsdugnad

Nå kan kommunen selv opprette en egen Spleis og samle inn bidrag fra lokalt næringsliv. Denne veilederen viser hvor enkelt det kan gjøres, samt noen tips til hvordan få med flest mulig til å bidra.

Spleisen kan gjøres personlig ved at man kan laste opp eget bilde, skrive en passende tekst, samt sette opp et mål hvis ønskelig. I tillegg vil giverne bli godt synlige på siden med firmanavn, logo og bidragsbeløp. Siden kan så deles i sosiale medier eller på epost.

Her finner du en veileder som forteller mer om hvordan dette enkelt kan gjennomføres.
Når du er klar for å starte din digitale innsamling kan du registrere ved å bruke knappen under. 

Tips til å få flest mulig givere:

  • Ta kontakt med fylkesaksjonsleder i ditt fylke og be om en oversikt over tidligere givere i kommunen. Tidligere givere er ofte med år etter år, hvis de får spørsmål om det selvfølgelig.
  • Ta kontakt med næringsforeningen/næringsklynger for å be om hjelp til å spre siden til sine medlemmer
  • Ta kontakt med det lokale kjøpesenteret, spør hver enkelt butikk om de vil være med
  • Be ordfører om å bli med på dugnaden, kanskje han eller hun har noen kontakter
  • Ta kontakt med ditt lokale nettverk i næringslivet.