Solidaritetsuke for TV-aksjonen på Tingsaker skole

Solidaritetsuke for TV-aksjonen på Tingsaker skole

Denne uken har Tingsaker skole i Agder vært i full sving. Med sang, dans og åpen dag har de samlet inn penger til inntekt for TV-aksjonen

Tekst og bilder av Truls Bjørkum Larsen/Lillesands-Posten

Korglede

Elevene kunne velge mellom aktiviteter som kor, fiske, dans eller å lage ting som kunne selges på åpen dag. Korgruppa hadde første øving på mandag og holdt konsert på Lillesand bo- og aktivitetssenter allerede på tirsdag. De sang låter som «Første dag i første klasse», «Blåveispiken» og «Du ska få en dag i mårå», den siste som allsang med beboerne. Øyvind Løland Fjelldal og Johan Henrik Hansen var blant publikummere som fikk med seg oppvisningen.

– Det var godt gjort å lære alt dette på en dag, veldig flott å høre på, sier Løland Fjelldal.

– Jeg kan nesten ikke tro at de har blitt så flinke med bare en dag øving, utrøt Hansen.

Åpen dag

På onsdag hadde skolen invitert til åpen dag. Her hadde de aktiviteter, loppemarked og kafè. Elevene Maia Marken Larsen og Franciska Langaard Madsen var blant elevene som stod for salg av ting de hadde laget på skolen.

– Vi selger kort, knagger, sveler, vafler og "uglygensere". "uglygensere" er gamle gensere som vi har sydd forskjellige ting på, fortalte Franciska Langgaard Madsen.

Fylkesaksjonsleder i Agder, Anita Mørland, deltok også på åpen dag. Hun takket elever, lærere og foreldre for den store innsatsen. Etter avsluttet solidaritetsuke har skolen samlet inn svimlende 64 000 kroner.

I tillegg til salgsbodene hadde elevene åpnet hår- og neglsalong og de arrangerte pilkasting og ansikstmaling.