Slik ser årets bøsse ut

Mellom klokken 16 og 18 i dag skal 2,3 millioner husstander besøkes av en bøssebærer.

– Bøssa er alltid grå med grønt lokk, men klistrelappen varierer fra år til år. I år er den hvit med CARE-logo og teksten "Nå er det hennes tur", forteller Vibecke Østby, aksjonsleder for TV-aksjonen.

Østby understreker at bøssa skal være plombert. Alle bøssebærerne skal også ha et ID-nummer klistret på yttertøyet, som skal være det samme som ID-nummeret på bøssas klistremerke.

–  Dersom det kommer en bøssebærer uten klistremerke på klærne, eller med en bøsse som ikke er plombert, bør du ikke gi penger, sier Østby.

Hun oppfordrer alle til å ta godt imot bøssebærerne som banker på døren i dag.

Har du glemt å ta ut kontanter, kan du betale med Vipps.

–  Vipps-innbetalinger blir registrert som bøssebeløp på kommunen du bor i hvis du betaler mellom klokken 16 og 18, mens bøssebærerne er ute og går. Nabokommuner konkurrerer ofte litt om hvem som gir mest – hvem som har den største givergleden, det har vi tatt høyde for når vi har fått på plass denne ordningen, avslutter Vibecke Østby.

I år er det også en QR-kode på bøssa, så om du ikke har kontanter kan du scanne QR-koden med Vipps-appen og velge det beløpet du ønsker å bidra med.