SalMar med klar oppfordring til næringslivet

SalMar med klar oppfordring til næringslivet

Sjømatselskapet SalMar gir 100.000 kroner til årets TV-aksjon. – I år må vi alle gi litt ekstra, og bidra i den viktige kampen mot plast i havet, sier konsernleder Gustav Witzøe.

Årets TV-aksjon går til WWF og deres bekjempelse av plastforsøplingen av havet. Med konkrete tiltak der problemet er størst skal plasten stoppes før den når havet. Onsdag denne uken kunngjorde konsernleder i SalMar ASA, Gustav Witzøe, at bedriften donerer 100.000 kroner til årets TV-aksjon.

Witzøe vektlegger viktigheten av at plasten som havner i havet påvirker både lokalt og globalt.

– Havstrømmene fører plasten med seg slik at den sprer seg. Det er viktig for de som bor i Sørøst-Asia at dette blir ryddet opp i. Det er også viktig for oss, og vi må bidra til at dette bremses så raskt som mulig.

Konsernleder i SalMar ASA, Gustav Witzøe.

Pengene som Witzøe og konsernet hans gir registreres som et bidrag til Frøya kommune, hvor laksebedriften har sitt hovedkontor. Varaordfører og leder av kommunekomiteen Knut Arne Strømøy er svært fornøyd med SalMars bidrag.

– SalMar gir årlig et beløp som registerets på Frøya kommune, men i år har de slått på stortromma hva gjelder summen, sier en fornøyd Strømøy.

Fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Trøndelag Janet Øverland påpeker at vi i TV-aksjonen er svært glade for at en så stor aktør innen havbruk benytter muligheten til å gi ekstra i år.

– Plastforsøpling av havet angår oss alle. At SalMar anerkjenner det, og samtidig utfordrer andre i bransjen er gode nyheter.

Fra venstre foran: Salmar ASA ved leder Gustav Witzøe, TV-aksjonen Trøndelag ved fylkesaksjonsleder Janer Øverland og varaordfører i Frøya kommune, Knut Arne Strømøy. Bak er resten av konsernledelsen ved SalMar ASA.