Restaurantaksjonen Mat med mening

Restaurantaksjonen Mat med mening

17. oktober er det duket for restaurantaksjonen "Mat med mening". Så langt har nesten 200 restauranter i hele landet meldt seg på!

Enkelt å delta

"Mat med mening" er et konsept der restauranter donerer en sum fra dagens omsetning til TV-aksjonen. Det kan være hele omsetningen, overskuddet fra dagen, inntektene fra en spesiell rett eller en sum per gjest - alt ettersom hvor mye restauranten har lyst og anledning til å gi til en god sak.

Det er veldig enkelt å delta. Vi har laget en nedlastbar verktøykasse, og restaurantene velger selv hva og hvordan det skal tas i bruk. Responsen har vært enorm og vi har både store og små påmeldte restauranter over hele landet, forteller Shamaila Marita Lein, Næringslivsansvarlig i TV-aksjonen.

Ønsker du å melde på ditt spisested, ta en titt på verktøykassen og opprett en Spleis.

Gjør det de er gode på

Dugnaden er selve hjertet i TV-aksjonen. Enkeltmennesker, organisasjoner og næringslivet gjør det de er gode på, til inntekt for en god sak. Restaurantbransjen er intet unntak, alt fra enkeltstående restauranter til landsdekkende kjeder er med på “Mat med mening”. Konseptet er åpent for hele bransjen, over alt i Norge.

Initiativtakerne til "Mat med mening", Samuel Stenvall og Jesper Ekbom fra C’est la Bab og Bun’s Burgerbar på Sørenga i Oslo, er begeistret for det store engasjementet.

– Vi er veldig glade for at vi og resten av restaurantbransjen kan bidra til en så viktig sak på en enkelt måte, forteller de.

Døgnvill Burger var med som en av de første restaurantene i fjor, og i år har de meldt på alle sine restauranter.

– 17.oktober er den offisielle "Mat med mening"- dagen, hvor vi donerer overskuddet fra dagens omsetning til TV-aksjonen. Hvis du booker bordet ditt online til denne dagen med kodeordet "TV-aksjonen", spanderer vi en milkshake etter måltider, skriver de på sine Facebook sider.

Støtt TV-aksjonen med et bedre måltid

Ønsker du å gå ut og spise på en restaurant som er med på "Mat med mening"? Her finner du en oversikt over alle restauranter som deltar.

For byer med mange deltakere finner du egne kart:

Oslo Trondheim Arendal Ålesund Porsgrunn Halden