René reiser til Trondheim hvert år for å gå den samme bøssebærerruten

René reiser til Trondheim hvert år for å gå den samme bøssebærerruten

Da René Stavnes studerte i Trondheim bestemte han seg for å gå med bøsse for TV-aksjonen. Han flyttet fra Trondheim i 2010, men har likevel gått den samme ruten i 12 år.

Av Marthe H. Farstad og Eline N. Wiktil

 Når høsten kommer og jeg ser det blir gule blad på trærne, så begynner jeg å tenke på at det snart er bøssebærertid, sier han.

Første gang Rene skulle gå med bøsse hadde han glemt legitimasjon da han møtte opp. Han reiste hjem for å hente den og da han kom tilbake var det bare en rute igjen – Trolla, som ligger et lite stykke utenfor tettbebyggelsen.

 Det var rett og slett veldig trivelig der ute, jeg likte meg der. Neste år ba jeg om å få gå på Trolla igjen, og fikk en god opplevelse da også. Og så flytta jeg fra Trondheim i 2010, men skulle tilfeldigvis oppover i barnedåp akkurat den helga det var TV-aksjon. Da så jeg en mulighet til å gå på Trolla tre år på rad, og da tenkte jeg at nå er det tradisjon. Nå har jeg jo ikke bodd i Trondheim siden, ett år bodde jeg til og med i London, men jeg reiste opp da også. Bøssebæring, det er Trolla, sier René.

René har sett på TV-aksjonen fra han var liten. Han syntes det var gøy å følge med på hvor mye som ble samlet inn.

 Nå synes jeg det er gøy å stå på andre siden og se på unger som får penger til å legge på bøssa. Jeg husker jeg som liten ba om at bøssebæreren skulle riste på bøssa så jeg fikk høre. Det er det fortsatt unger som gjør og som synes er gøy, sier René.

Etter flere år som bøssebærer på den samme ruta har René blitt kjent med nabolaget på Trolla. Nå hender det ofte at han blir invitert inn på kaffe og kaker. Og et år da han ikke var kledd godt nok var det en dame som gav ham et par ullsokker forteller han.

På spørsmål om han har noen tips til nye bøssebærere anbefaler han at man burde lese seg litt opp på saken i brosjyren man får.

- Det er greit å kunne svare ordentlig på spørsmål. Ellers er det bare å være hyggelig. Og husk legitimasjon!, avslutter han.