Per Tore har talt penger for TV-aksjonen i over 40 år

Som nyansatt i Sør-Gudbrandsdal Sparebank fikk Per Tore Olsen en forespørsel fra banksjefen om å delta i tellekorpset for TV-aksjonen. Når TV-aksjonen går av stabelen 20. oktober i år har han bidratt til opptelling av bøssebeløp i 42 år.

 Det har skjedd en del endringer siden den første TV-aksjonen jeg var med på. Nå heter banken DNB Lillehammer og jeg har vært telleansvarlig i over 20 år. Etter at bankene i Gausdal og på Øyer ble lagt ned har vi hatt ansvar for å telle for disse kommunene også, sier Per Tore Olsen.

Stafettpinnen går videre

I år er det siste gang Per Tore skal lede tellekorpset, men han har sørget for at TV-aksjonen er i gode hender. Hans arvtaker som telleansvarlig er Nora Kristin Bjerkestuen. Hun har tidligere deltatt i tellekorpset på Øyer i mange år.

 Vi har sørget for en fin overgang. Nora Kristin bidro til tellekorpset på Lillehammer sammen med meg i fjor, og i år skal hun også få opplæring som telleansvarlig. Hun har mange års erfaring fra før, så det skal gå veldig bra, sier Olsen.

FOTO: Nora Kristin Bjerkestuen og Per Tore Olsen

Travel aksjonsdag

Per Tore forteller at aksjonsdagen er travel for den som er telleansvarlig. Det er mye som skal på plass i lokalene til DNB før kommunekomiteen kommer klokken to. Deretter kommer resten av tellekorpset i fem-sekstiden, og sammen holder gjengen på rundt 8 kolleger tellingen i gang til sent ut på kvelden. Men tross i mye å gjøre har organiseringen av tellekorpset gått smertefritt i alle år.

 Jeg har bare positive minner å dele fra TV-aksjonen. Det er ekstra hyggelig når man opplever at saken engasjerer. Enkelte ganger er det aksjoner som virkelig treffer folk i hjertet, og da gir de skikkelig. Vi har hatt tilfeller der vi ser at folk virkelig har tømt det de har av kontanter i huset, sier Olsen.

DNB stiller med tellekorps over hele landet

Per Tore Olsen deler engasjementet for TV-aksjonen med flere av sine kolleger i DNB. I 44 år har banken vært en trofast støttespiller og samarbeidspartner for den nasjonale dugnaden. Utallige ansatte i DNB tar hvert år på seg oppgaven med å telle og registrere bøssebeløp over alt der det finnes banker og opptellingsteder.