Norconsult feirer 90 år og gir tilbake

Norconsult feirer 90 år og gir tilbake

Norconsult fyller 90 år i 2019 og det feirer selskapet med å gi tilbake til samfunnet ved å støtte årets TV-aksjon med 1 million kroner.

Innertier

Tidligere i år ble det besluttet å oppdatere Norconsults strategi for sosialt ansvar, ved å inkludere en fjerde stolpe for likestilling og mangfold.

- I sammenheng med at vi nylig har oppdatert strategi for sosialt ansvar, var det innertier for vår del da vi fant ut at CARE var årets formål til TV-aksjonen. I Norconsult har vi valgt å støtte årets TV-aksjon med 1 million kroner. Dette gjør vi fordi vi er opptatt av likestilling og mangfold, og fordi vi faktisk har mulighet til å gjøre det. Norconsult er eid av de ansatte, og her i Norge er vi cirka 2 800 medarbeidere. Det er med andre ord medarbeiderne som støtter årets TV-aksjon med drøyt 350 kroner hver, sier konserndirektør i Norconsult, Fride A. Hærem.

- Norconsult som selskap er stolte av å kunne være med på verdens største dugnad, og syns det er flott at våre medarbeidere også kan engasjere seg ved å enten bidra som bøssebærer, delta i næringslivsdugnader eller gi penger via vår egen Vipps-aksjon, sier Hærem.

Tusen, tusen takk!

Generalsekretær i CARE Gry Larsen og leder for TV-aksjonen NRK, Vibecke Østby, mottok det gledelige budskapet under et allmøte hos Norconsult fredag.

– Dette var en fantastisk måte å starte dagen på og det er så bra at næringslivet bidrar på denne måten, sa Vibecke Østby.

En viktig grunn til at CARE setter søkelyset på kvinner, er at det har vist seg å være en effektiv måte å redusere fattigdom på.

- Dette er verdens største dugnad. TV-aksjonen gir oss muligheten til å fortelle om CAREs arbeid, og aller viktigst gir det oss muligheten til å hjelpe enda flere kvinner og dermed også redusere fattigdommen i verden. Gaven fra dere bidrar til dette, så tusen, tusen takk, sa Gry Larsen.

Likestilling og mangfold i Norconsult

Norconsults strategi for sosialt ansvar ble lansert i 2013, bestående av de tre stolpene kompetanse, barn og ungdom og lokal støttespiller. Med bakgrunn i ny strategiperiode ble det nylig besluttet å inkludere en fjerde stolpe; likestilling og mangfold. Innen sosialt ansvar er selskapets samarbeidspartnere per 2019 Ingeniører uten grenser (IUG), MOT, Norges Realfagsgymnas og Team Norconsult. I tillegg støtter Norconsult mange lokale formål rundt om i Norge.