Nå er fylkesaksjonskomiteene i gang

Nå er fylkesaksjonskomiteene i gang

I hele landet finnes det komiteer som skal engasjere og mobilisere innbyggerne i sine fylker. Mandag 8. juni møttes en engasjert fylkesaksjonskomité i Viken for å lære mer om årets aksjon.

 

Årets TV-aksjon går til å bekjempe plast i havet. Vi skal redusere plastutslippene gjennom å forbedre og etablere avfallssystemer i Sørøst-Asia. 

– Det er gledelig å få være med i Vikenkomiteen og bidra til årets aksjon, hvor målet er å redde oss, våre neste generasjoner og planeten vår. Livet på jorden er avhengig av havet, sier leder for Muslimsk dialognettverk Senaid Kobilica, som er en av de 14 medlemmene i fylkeskomiteen. 

På møtet fikk de lære mer om årets sak av TV-aksjonsleder Vibecke Østby. Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland delte også av sitt engasjement.

– Saken er fantastisk og jeg er veldig spent. Jeg har store forventninger til høsten, og i år tror jeg at selve kommunikasjonskampanjen blir ekstra viktig, sier Haugland, som er med på å arrangere TV-aksjonen for andre gang. 

I år skal vi samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen i Sørøst-Asia, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030. 

En som har et brennende engasjement for nettopp avfall er administrerende direktør for Romerike Avfallsforedling Synnøve Bjørke. Hun er med i fylkeskomiteen for Viken, og på møtet fortalte hun om hvorfor plasten i seg selv ikke er problemet. 

Vi må i større grad klare å skape en sirkulær økonomi. Avfall kan være en ressurs.

Det er plasten på avveie som er problemet, ikke plasten i seg selv. Vi vet at det finnes gode løsninger for avfallshåndtering, det handler bare om å ha midlene til det. Jeg er så utrolig glad for at årets TV-aksjon skal gå til akkurat dette, sier Bjørke. 

Takk til alle i fylkesaksjonskomiteene som nå skal i gang med å mobilisere sitt nettverk, bidra med synlighet og inspirerer til giverglede. Sammen skal vi ta vare på havet.