Møt eventyrer, naturelsker og TV-aksjonsambassadør Randi Skaug

Møt eventyrer, naturelsker og TV-aksjonsambassadør Randi Skaug

I 2008 var Randi Skaug «premie» i TV-aksjonen som gikk til Blå Kors. Bedrifter kunne kjøpe lodd og vinne foredrag med henne. I år er hun ambassadør for årets aksjon, som går til WWF og kampen mot plast i havet.

Hun var den første norske kvinnen på Mount Everest. Hun har padlet med kajakk fra Trøndelag til den russiske grensa i Finnmark. Naturen har bestandig betydd mye for Randi. Det er der hun henter energi og føler seg hjemme. Hun beskriver det som en evigvarende forelskelse.

 Naturen er basisen for selve livet, og at den er ren er en forutsetning. Jeg brenner for at havet skal være rent, sier Randi.

 Når jeg ser på et bilde av jorda vår blir jeg nesten på gråten, for det er så vakkert. Og på jorda vår er det mest hav. Det er den blå planeten vår vi må ta vare på.

Randi har vært over hele verden og sett plast-problemet på nært hold. Hun er tydelig på at dette må vi gjøre noe med, og dette vi må stå sammen om. En slik stor felles dugnad er veldig sunt for oss alle, på mange måter, sier Randi. 

– Når vi går sammen og har et felles mål og en felles oppgave, så flyter praten og vi kommer tettere innpå hverandre. Når flere hjerter slår på samme sted oppnår vi en energi vi ikke kan få til alene.

Randi har funnet sin eventyr-øy langt nord i landet, på Naustholmen i Nordland. Her arrangerer hun events, opplevelser og turer. Du kan få oppleve fellesskap, vennlige verdier og sterke naturopplevelser. Randi er veldig bevisst og tenker bærekraft i alt hun gjør.

Hun bruker så lite plast som mulig, gjenvinner og rydder så mye plast hun kan. I vår ryddet Randi og frivillige fra foreningen Medvandrerne 32 sekker med plast på en liten idyllisk holme. Og plasten kommer ikke bare fra Norge. 

– Jeg har funnet flasker og søppel fra både Portugal og Sør-Amerika. Hvordan de har havnet i havet vet ingen.

Randi oppfordrer oss alle til å bli mer bevisst, slutte å kjøpe og bruke all plasten og finne andre alternativer.

– Vi har vist at vi evner å gjøre noe raskt under den utfordrende tiden vi har hatt i år, og nå har vi muligheten til å gjøre det samme med plast-problemet, sier Randi. 

TV-aksjonsambassadør Randi Skaug FOTO: Hanne Myrvang