Mat med mening: – Kundene våre elsker det

Mat med mening: – Kundene våre elsker det

Kajsa Nylander er en fargerik svensk dame som driver cateringselskap og butikk i Asker. I fjor samlet hun inn over 41.000 kroner til TV-aksjonen. Nå er hun er i full gang med å engasjere seg i årets aksjon for å bekjempe plast i havet.

– Jeg synes at det er utrolig fint å bidra til noe som er større enn oss selv. TV-aksjonen er et proft opplegg. Jeg føler meg trygg på at vi faktisk bidrar til noe som nytter, og at pengene går dit de skal, sier Kajsa.

Mat med mening er et konsept TV-aksjonen inviterer til, én eller flere dager i uke 42, altså TV-aksjonsuka. "Inngangsbilletten" for å være med er å donere en sum til årets TV-aksjon fra dagens omsetning. Dette kan være hele omsetningen, overskuddet eller en sum per gjest– alt ettersom hvor mye restauranten har muligheten til å gi til en god sak. 

Hos Kajsas sørger de alltid for at maten er pyntet med fargerike blomster.

I år skal Kajsa blant annet lage en egen selskapsbuffet hvor de gir 50 kroner per kuvert videre til TV-aksjonen. 

– Vi kommer også til å ha «Fredagstapas» i butikken vi har på Nesøya i Asker, som også støtter med 50 kroner per solgte tapas. Vi planlegger også en Pop-up restaurant hvor vi donerer. Jo flere som bestiller, jo mer får vi gitt! 

Kajsa forteller at det ikke bare er de ansatte som setter stor pris på det årlige engasjementet til bedriften.

– Kundene våre elsker det. De synes det er flott å kunne bidra på denne måten, sier hun.

I fjor var 150 restauranter med på Mat med mening, og tilsammen samlet restaurantene inn over 550 000 kroner. Bli med du også!

Slik deltar du på 1-2-3

  1. Gå inn på www.spleis.no/matmedmening og fyll ut skjemaet
  2. Klikk på "Registrer restaurant"
  3. Last ned materiell her 

Du er nå klar for å være med på den store dugnaden!