Kronerulling fra sykkelsetet gir mestringsfølelse

Kronerulling fra sykkelsetet gir mestringsfølelse

I sommer syklet denne herlige gjengen fra Hirtshals til Lønstrup i Danmark for TV-aksjonen.

Iført matchende TV-aksjonsjakker tok syklistene fatt på den 60 km lange turen. Dette var en ferietur, men turen hadde også en dypere mening. Syklistene ønsket å bidra med noe meningsfullt og målet ble å samle inn penger til årets TV-aksjon.

Teamet på seksten syklister var utstyrt med tandemsykler, trehjulssykler, liggesykkel og noen ordinære sykler. Syv av syklistene er beboere i bofellsskapet Signo Vivo, og felles for alle er at de mottar tegnespråklige tjenester. Noen av syklistene har også bevegelsesvansker, som gjør en slik sykkeltur til en stor prestasjon.

Miljøterapeut og brukerombud, Lars Hansen, var en av initiativtakerne til turen. Han ser at folk med utviklingshemming som har behov for offentlige tjenester i hverdagen kan oppleve å bli passive mottakere av hjelp, og at de sjelden får mulighet til å gjøre noe for andre.

– Vi kan alle forestill oss den gode følelsen det er når vi gjør noe godt for andre, og gjennom det oppleves mestring og glede. Ved å organisere en slik anerkjennende aktivitet, fikk våre syklister vise at de kan bidra til en fellesdugnad sammen, sier Hansen.

Anne Martha Følsvik i front

– Det er bra å kunne hjelpe de som trenger det, forteller syklist og beboer ved Signo Vivo, Anne Martha Følsvik.

Etter endt tur opprettet de en felles Vipps-konto og inviterte familie, venner og kolleger til å støtte TV-aksjonen med en valgfri sum per km. Det har allerede begynt å komme inn en del bidrag og alle pengene blir i sin helhet overført til TV-aksjonen på aksjonsdagen. I tillegg skal syklistene ut og gå med bøsse nå på søndag.