Inviterer advokatene til sjakkmesterskap

Inviterer advokatene til sjakkmesterskap

Advokat og ivrig sjakkekspert Torstein Bae er opptatt av et renere hav. Han kombinerer innsamling med å arrangere sjakkmesterskap for bransjekolleger.

Bae har for anledningen opprettet Spleis-kampanjen «Advokatbransjen for verdenshavene» og startet stafetten med å donere 10 000 kroner til årets TV-aksjon.

– Dette handler om å samle inn penger til et godt formål, men på sykkelen hjem fikk jeg ideen om et sjakkmesterskap som en morsom bonus. En liten vri som gir ekstra oppmerksomhet om innsamlingen kan jo ikke være dumt, sier Torstein Bae, managing partner i advokatfirmaene Legalis og Legal24.

Støtt spleisen her: https://www.spleis.no/project/128540

Utover advokatarbeidet er Bae også sjakkekspert i NRK, og fast kommentator når Magnus Carlsen kjemper om VM-titler.

– Dette er et uhøytidelig mesterskap, og derfor har jeg lagt opp til at det er lagsjakk med 2-3 fra hvert firma. Noen konkurransemennesker går sikkert uansett for å vinne, men for de fleste blir dette bare moro og et trivelig treff med kolleger. Det vil også bli løsninger for at folk som praktiserer alene kan delta i mesterskapet, sier Bae. – Ellers vil jeg understreke at deltakelse i sjakken er høyst frivillig. Det er selvfølgelig mulig å bidra til innsamlingen uansett interesse for treklosser.

– Hvordan mesterskapet gjennomføres vil avhenge av hva som skjer med korona fremover. Heldigvis er sjakk en sport som også kan utøves på nett, så uansett skal dette bli et fint mesterskap.

– Vi i TV-aksjonen syns Torstein Bae med sitt engasjement er utrolig imponerende. Vi håper selvfølgelig at hele advokat-Norge vil støtte innsamlingen hans og at det planlagte sjakkmesterskapet blir en opplevelse utenom det vanlig, sier næringslivsansvarlig i TV-aksjonen, Shamaila Marita Lein.