I dag er selve aksjonsdagen: Slik setter du fart på din digitale bøsse

I dag er selve aksjonsdagen: Slik setter du fart på din digitale bøsse

Emma, Ingebjørg og morfar har vært trofaste bøssebærere for TV-aksjonen i flere år. I år måtte tradisjonen bli digital, og familien har samlet inn over 18 000 kroner til kampen mot plast i havet. Slik setter du fart på din digitale bøsse. 

– Det er faktisk utrolig gøy å være digital bøssebærer. Vi har tatt kontakt med alle i vårt nabolag, som vi vanligvis ville banket på dørene til. I tillegg har vi delt bøssen vår i digitale kanaler, sier Ingebjørg. 

Hun opplyser om at de skal ta en siste runde på aksjonsdagen, for å gi folk enda en mulighet til å støtte en viktig sak. 

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Årets TV-aksjon skal ta plasten ved rota ved å etablere og forbedre eksisterende avfallssytemer for mer enn 900 000 mennesker i Sørøst-Asia, hvor plastproblemet er størst. 

– Saken i år synes vi er utrolig viktig. Selvfølgelig måtte vi være med på å bekjempe plast i havet. I tillegg til dette så synes jeg TV-aksjonen i seg selv er en utrolig fin måte å bidra til noe større enn seg selv. At vi har det som familietradisjon gjør at vi lærer bort gode verdier til barna. Vi har også brukt dette som en mulighet til å gjøre noe hyggelig sammen, sier Ingebjørg. 

I dag er selve aksjonsdagen, og 100 000 bøssebærere skulle egentlig banket på 2,3 millioner husstander over hele landet. I år har tusenvis av dere opprettet digitale bøsser til inntekt for WWFs arbeid mot plast i havet, og bøssene er aktive frem til 31. oktober.

Gjør en siste innsats, så hindrer vi mest mulig plast i å nå havet!

 

Tre tips til hvordan du kan sette fart på din digitale bøsse: 

  • Send venner og bekjente en personlig forespørsel om å støtte din bøsse.
  • Del lenke til bøssen din på Facebook, Instagram, Snapchat eller i andre digitale kanaler.
  • Print ut en plakat med QR-kode og heng den opp i ditt nabolag. Plakaten finner du til høyre under delingsalternativer på din bøsse. 

Tusen hjertelig takk til alle som bidrar! Ønsker du å opprette en digital bøsse? Trykk her