Selger dyner laget av resirkulerte plastflasker til inntekt for årets TV-aksjon

Selger dyner laget av resirkulerte plastflasker til inntekt for årets TV-aksjon

– Å hindre plast fra å havne i havet er en av våre viktigste samfunnsoppgaver, sier Kaja Myhra, markedssjef i Kid Interiør. 

Kid har laget dyner av resirkulerte plastflasker, og frem til 31. desember gir de 100 kroner av hver solgte dyne til TV-aksjonen og kampen mot plast i havet! 

– Det var lett valg, og nesten en selvfølge, å bli med på denne dugnaden som TV-aksjonen er. At plastavfall kan gjenbrukes og resirkuleres til nye produkter, er helt fantastisk, og vi er ekstra stolte av at vi i år kan lansere det vi mener er høstens viktigste dyne, sier Myhra. 

Dynen er laget av plastavfall som samles inn fra strender og kyst, males opp og spinnes til nye polyesterfibre. Dette blir omgjort til mykt polyesterfyll som benyttes i fiberdynene, ifølge Myhra. 

Bærekraftsansvarlig i Kid Stian Brandhagen, forteller at de har jobbet bevisst med å redusere plastforbruket siden 2015.

– Å hindre plast fra å havne i havet er en av våre viktigste samfunnsoppgaver. Vi har erstattet plastposer med papirposer og fjernet unødvendig plastemballasje fra våre pakninger. Siden oppstart er vi nå oppe i en plastreduksjon på 80 tonn pr år, sier Brandhagen. 

 

Ansatte hos KID rydder plast i forbindelse med årets strandryddeuke.

Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst: En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

– Da Kid kontaktet oss, med et ønske om å være med på årets TV-aksjon, kjente vi med en gang på at dugnadsånden så til de grader er tilstede i næringslivet. At en aktør som Kid tar ansvar for å minske ny produksjon av plast, kombinert med at de bidrar med et betydelig økonomisk beløp er vinn-vinn for TV-aksjonen. Vi er kjempeglade for å ha med oss Kid på laget, sier næringslivsansvarlig for TV-aksjonen Shamaila Marita Lein. 

Ønsker du å være med på årets viktigste dugnad for havet ved å gi et bidrag fra din bedrift eller organisasjon? Trykk her