TV-aksjonen og COVID-19

En hilsen fra TV-aksjonsleder Vibecke Østby. 

Kjære TV-aksjonsvenner...

Tusen takk for at dere står på for TV-aksjonen også i dette annerledes-året. Vi har etter nøye overveielse, og i samarbeid med WWF og NRKs ledelse, besluttet at TV-aksjonens bøssebærere skal samle inn penger via digitale løsninger under årets TV-aksjon den 18. oktober. Det betyr at TV-aksjonen NRK WWF 2020 arrangeres uten at bøssebærere går fysisk fra dør til dør, slik Norges befolkning er vant til. Det blir likevel mange muligheter til å bli med på årets aksjon for å bekjempe plast i havet.

TV-aksjonsleder Vibecke Østby

TV-aksjonen er ansett som verdens største dugnad og har samlet inn mer enn ni milliarder kroner siden oppstarten i 1974. Nå er det en annen dugnad vi alle må stille opp på, nemlig den å hindre spredning av smitte.

La oss sammen jobbe for at den digitale TV-aksjonen skaper lokal stolthet, samhold og vennskapelig konkurranse kommuner imellom. Kanskje mer enn noensinne kan TV-aksjonen bidra til å samle hele landet i en tid da mange føler seg isolert og avskåret fra felleskapet. Sammen skal vi bruke alle de digitale mulighetene vi har tilgjengelig, som Vipps og Spleis, og se på andre kreative løsninger slik vi gjør fra år til år. Jeg tror kreativiteten lokalt er stor, og at vi vil se mange fine og trygge aktiviteter framover som nettopp dere kan skape.

Jeg håper at det gode møtet i døra, som den fysiske bøssebærertradisjonen representerer, gjenopptas så snart situasjonen tillater det. Forhåpentligvis allerede neste år.

Men inntil da: tusen takk for at dere stiller opp, ser løsninger og ikke minst: bidrar til WWFs kamp mot plast i havet. Verdenshavene og 900 000 mennesker i Sørøst-Asia, som får livet og livsgrunnlaget forringet av plastforsøpling, er avhengig av dere.

Ta vare på hverandre og hold avstand.     

Varme hilsener fra Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen.