Bergans gir penger til TV-aksjonen for hver tur du går

Bergans gir penger til TV-aksjonen for hver tur du går

Bergans oppfordrer til nasjonal turdugnad for å bekjempe plast i havet, og lover pengestøtte til TV-aksjonen per tur du deler og tagger med #dinturteller.

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Det truer ikke bare dyrelivet, men også oss mennesker.

– Vi er jo sånn at vi tar vare på det vi bryr oss om. Vår teori er at jo flere som er glad i naturen, jo flere vil verne om den. Derfor har vi i Bergans et overordnet mål om å inspirere folk til å komme seg ut, oppleve naturen og bli glad i den, sier CEO i Bergans, Jan Tore Jensen. 


Med det oppfordrer Bergans alle til å gå seg en tur nå i ukene frem mot TV-aksjonen 18. oktober. 

Oppskriften er enkel:

1. Gå en kort, lang, rask eller rolig tur

2. Ta et bilde underveis

3. Legg det ut på din Instagram og tagg det med #dinturteller, #nrktvaksjonen og #ethavavmuligheter

4. Som takk for din tur gir Bergans penger for din turdugnad til TV-aksjonen

– For oss handler TV-aksjonen om flere ting. Det viktigste er selvsagt å samle inn penger, men det er også noe veldig fint med at man fysisk kan engasjere seg i en god sak. Når den fysiske bøssebæringen måtte avlyses i år synes vi det er fint å kunne tilby et alternativ. Vi håper å nå minimum 1000 delte turer slik at vi kan gi hele vår avsatte sum på 100 000 kroner til TV-aksjonen, sier Jensen.

Næringslivsansvarlig i TV-aksjonen Shamaila Marita Lein håper mange nordmenn velger å gå en tur, og med det støtte opp om årets viktige sak.

– Bergans har virkelig klart å knytte opp egen kjernevirksomhet med pengestøtte til årets sak, og det imponerer. Jeg håper de når målet sitt om 1000 turer og med det 100 000 kroner til WWF og det viktige arbeidet som skal gjøres i Sørøst-Asia.   

Ønsker du å bli digital bøssebærer? Registrer deg her.